Kilpipiilean pienokaiset

Date
helmi, 28, 2017
Viime vuonna kirjoitin kilpipiileoistani (Pilea peperomioides), ja se postaus on ollut yksi suosituimpia koko blogihistoriassa. Uskoisin, että kiinnostus tuota trendikasvia kohtaan ei ole laantumassa ihan hetkeen, niin paljon sitä näkee edelleen monin paikoin. Hottiskasvi siis edelleen!
Minulla kilpiileoita on useita. Niitä on niin helppo lisätä pienistä poikasista, että näiden kasvien jengi kasvaa kuin huomaamatta. Tänä talvena kasvini ovat olleet hieman huonolla hoidolla, mutta nyt on otettava ryhtiliike myös tässä asiassa, ja alettava multien vaihtoon.
Ihan niin pitkälle en kuitenkaan vielä päässyt, mutta pistokkaita otin kasveista jo.
Irrottelin pienet alut mullasta ja pesin juuret. 
Laitoin ne nyt pieniin vesipulloihin juurtumaan. Tämän vaiheen voi ihan hyvin jättää tekemättä, ja laittaa pistokkaat vaan multaan ja pussi päälle, mutta pidän näiden ulkonäöstä tällaisenaan hyvin paljon.


These little Chinese money plant babies are so cute in the water bottles! Roots, round green leaves and clear glass are perfect combo while waiting for Spring.

 

/Sanna

Related Posts