Kauniisti kotimaisia joulukukkia

Date
joulu, 16, 2018

 

 

 

Tällä viikolla vietin ihanan aamuhetken kauniisti kotimaisten joulukukkien seurassa. Perinteinen Kauppapuutarhaliiton joulukukkainen tilaisuus oli viety tällä kertaa Espoon Överbyn puutarhalle. Oli niin mukava käydä kasvihuoneella katsomassa kuinka valmiit joulutähdet ovat lähdössä matkalle kauppoihin ja sieltä ihmisten joulukoteihin. 

 

 

 

 

Aamuhetki sisälsi aamupalan, joka nautittiin kasvien katveessa ja upeiden joulukukkien loisteessa. Tällainen pieni rauhoittuminen tuli tässä hektisessä joulun alusajassa just nyt niin tarpeen.
 

 

Olin etsinyt näitä persikkaisen beigejä joulutähtiä, ja täällä niitä nyt vastaan tuli. Niin mielettömän kaunis väri tuossa ’Autumn Leaves’ lajikkeessa. Toivottavasti sitä ensi vuonna jo viljellään niin paljon, että tätä väriä olisi hyvin kaupoissa saatavilla. Ainakin minusta NIIN täydellinen joulutähden väri!  

 

 

Hyasintti kokedamana ja roikkumassa.

 

 

Isot ja mehevät jouluruusut ovat vaan niin kertakaikkisen loistavia ja symppiksiä tapauksia.
 

 

Kuivakukista, heinistä ja erilaisista oksista tehdyt seinäryijyt ovat olleet tänä syksynä paljon esillä. Tekisin tällaisen heti, jos minulla olisi siihen tilaa. Tai hei, miksei tällaisen voisi tehdä vähän pienemmässäkin mittakaavassa? Se olisi minikasviryijy.

 

 

Kranssihullu iski tietenkin silmänsä pyöreään muotoon, joka oli tällä kertaa ylhäältä roikkuva iso kranssi. Oksatuelle oli aseteltu hyasintteja ja amarylliksiä. Kauppapuutarhaliiton väki oli laittanut paikan kivaksi ja esillä oli moderneja ja erittäin ajanmukaisia idiksiä joulukukista.

 

 

 

 

Teimme myös jouluisen istutuksen käyttäen joulutähtiä ja metsien antimia. Ihanaa, ihanaa puuhaa. Ja ekologista, koska mukana ei ollut mitään glitteriä tai muovia. 

 

Kauniita ja lempeitä joulunalushetkiä sinne. Pysähdytään ja nautitaan myös valmisteluista.

Kauniisti Kotimainen Christmas flowers.
 
/Sanna

Related Posts