Lämmin inkiväärijuoma

Date
maalis, 21, 2019

 

Olen kiinnittänyt huomiota ja kiinnostunut koko ajan enenevässä määrin kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Olen aina ajatellut, että syön aika terveellisesti, mutta viime aikoina olen laittanut siihen todella paljon enemmän paukkuja.

 

 

Inkivääristä ja sen terveysvaikutuksista puhutaan paljon. Inkiväärin on todettu mm. auttavan vastustuskykyyn, vähentävän tulehduksia ja infektioita. Sen katsotaan laskevan verenpainetta ja nopeuttavan aineenvaihduntaa.

 

Pidän inkiväärin raikkaan kirpsakasta mausta. Lisään sitä hyvin usein smoothieen, raastan ja puristan mehun omenamehun joukkoon, mutta eniten teen siitä lämmintä inkiväärijuomaa. Se on minun lohtujuomani. 

 

 

 

 

Lämpimän inkiväärisen juoman valmistan yksinkertaisesti vain kuorimalla ja pilkkomalla tai raastamalla inkivääristä ohuita siivuja. Laitan ne kuppiin ja puristan sitruunasta hieman mehua mukaan. Lämmin vesi päälle ja lusikallinen hunajaa mukaan. Sekoitus ja lohtujuoma on valmis!

 

 

 

 

Olen päättänyt että vaikka kuinka kiire vaivaisi, ja olisi nopeaa tehdä pussitee, inkivääriä pilkkoessa ei menee liikaa aikaa. Otan sen jopa hieman meditatiivisena hetkenä, ja tiedän tekeväni itselleni hyvää.

 

 

Pienet valinnat siivittävät arjen pyörteissä jaksamiseen.

 

Nämä kuvat napattiin, kun mahtava valokuvaajaystäväni Katri Haavisto tuli taannoin luokseni kyläilemään. Mikäs sen hienompaa kuin jakaa hyväätekevä resepti toiselle samanmieliselle!

 

 

Lämmin inkiväärijuoma
tuoretta inkivääriä – muutaman sentin pituinen pala
sitruunaa – noin teelusikallinen
hunajaa – noin teelusikallinen

Napsaise inkivääristä muutaman sentin pituinen pala ja kuori se. Pilko inkivääristä ohuita siivuja. Lisää ne kuppiin ja kaada päälle lämmintä vettä. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lisää hunaja. Sekoita ja nauti rauhoittuen!

 

Kauniita ja rauhallisia kevätpäiviä näiden Katrin ottamien kuvien myötä.

I love warm and cozy ginger-citron-honey drink every now and then. Photos: Katri Haavisto
 
/Sanna