Jouluterveiset Tukholmasta 3/3 – Slottsträdgården Ulriksdal

Date
joulu, 19, 2019
 
No niin. Sitten ollaankin jo viimeisten jouluisten Tukholma-terveisten äärellä. Nyt ollaan Slottsträdgården Ulriksdalissa. Rrakastan tätäkin paikkaa! Sesonkikasvien alue kasvihuoneissa on niiiiiiin ihana! Samoin kahvila – josta ei tullut kylläkään yhtään kuvaa!?
 

Ruoste jatkaa edelleen. Erilaisia ruosteisia koristeita oli kuusista kynttelikköihin erilaisten ruosteruukkujen jatkona. Edelleen tykkään kyllä! Niissä on oma kaunis viehättävä olemus ja lämpö.

Tämä ihastuttava oranssihtavamarjainen ardisia rouheassa ruukussa miellyttää lookillaan todella paljon! Yksinkertaisuudessaan huikea.

Fittonia, joulutähti ’Autumn Leaves’, mehiruusukkeet ja sophora toimii loistavasti yhdessä.

Onko vähän cooli joulukoristelu? Katossa on ristikko, josta roikkuu sammalpalloja, joulupalloja, jouluisia kattokruunuja, viherkasveja ja havuamppeleita. Tämä oli huikean hieno paikanpäällä – toivottavasti välittyy myös kuvista!

Upeat orjanlaakerit! Näitä soisin näkevän enemmän kaupoissa täällä meilläkin näin joulun aikaan.

Jouluistutuksissa oli käytetty runsaasti viherkasveja. Mikään tässäkään ei huuda ja alleviivaa joulua, mutta sopii silti juuri tähän sesonkiin mainiosti.

Skimmioita, orjanlaakereita, multihyasintteja eli niitä joista tulee monta pienempää vartta, syklaameja, jouluruusuja, erilaisia havuja, viherkasveja, ardisiaa, mehiruusukkeita, kummituspuita, sophoraa noin niin kuin muun muassa.
 
Kasvihuoneessa oli myös alue, jossa oli aivan pieniä jouluisia kasveja (oikea yläkuva). Miten huigeeta valita oma setti upeasta valikoimasta ja tehdä niistä itse oma jouluistutus?

Naavatillandsiaa oli istutuksissa käytetty myös paljon.

Ja taas pieniä mehiruusukkeita. Eikö tuosta ole ihan pakko ottaa matkaan muutama pallero? 🙂

Tällaiset jouluterveiset Tukholmasta tällä kertaa. Toivon niin, että sait näistä inspiraatiota yhtä lailla kuin minäkin!!

Ekat terkut löytyy täältä: Rosendals Trädgård
Tokat terkut löytyy täältä: Zetas.

/Sanna

Related Posts