Ne pienet hetket ja se pieni vaiva sen eteen, että saa järjestettyä sen pienen erityisen hetken. Eilen halusin järjestää miehelleni tällaisen ihanan loppukesän minijuhlan terassilla. Takana oli erittäin hektinen viikko, joten oli ihana istua hetkeksi alas treffeille, vaikkakaan se ei ollut sen erityisempää kuin omalla terassilla.
Innostuksen tähän sain Kati Jukaraisen ja Maria Kesäsen kirjoittamasta kirjasta Juhlapuutarha*. Siinä on ihania vinkkejä juhlien järjestämiseen puutarhassa. On voimaannuttavaa tehdä jotain kaunista ja erityistä toisten eteen. Ajattelen, että kauniisti suunniteltu juhla tai hetki voi olla tällainen asia, eikä sillä ole väliä onko juhla iso vai pieni. Erityistä siinä on se, että ajattelee kauniisti ja tekee toisille hyvää.
Tässä kirjassa on paljon kauniita kuvia, kuten tällä aukeamalla oleva kokonaisuus. Haluaisin niin sukeltaa tuohon maailmaan! Kirjassa on aihealueita ja vinkkejä muun muassa puutarhajuhliin valmistautumiseen, erilaisia juhlaideoita, lahjoja puutarhasta ja kivoja reseptejä. Kaikki nämä asiat nivoutuvat jollain tavalla ihanasti puutarhaan tai luontoon.
Innostuin tekemään terassitreffeilleni kirjan reseptiosiosta parmesaani-rosmariinikeksejä. Ne sopivatkin loistavasti makumaailmansa puolesta tähän meidän loppukesän viilenevään ja tummuvaan iltaan, joka sai valonsa kynttilöistä. Resepti näihin kekseihin alempana.
Pöydässä oli keksien lisäksi patonkia, pistaasipähkinöitä, tomaatteja, kalamata-oliiveja, kermajuustoa ja mustapippurijuustoa sekä roseeviiniä.
Pieniin pulloihin keräsin puutarhasta ruskean, kellertävän ja viininpunaisen sävyisiä lehtiä, kukkia ja siemenkotia.
Parmesaani-rosmariinikeksit
2 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl tuoretta rosmariinia
1/2 tl suolaa
100 g parmesaaniraastetta
100 g kylmää voita
2 rkl kylmää vettä
Ohje:
1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, pieneksi hienonnettu rosmaariini ja suola. Lisää parmesaaniraaste.
2. Lisää jääkaappikylmä voi ja nypi se muiden aineiden joukkoon.
3. Lisää tarvittaessa kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
4. Muotoile taikinasta tanko ja anna sen kovettua hetki jääkaapissa tai pakastimessa.
5. Leikkaa tanko viipaleiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
6. Painele viipaleista ohuehkoja keksejä ja laita pintaan koristeeksi rosmariinia.
7. Paista keksejä 225 asteessa uunin keskiosassa noin 8 minuuttia.
Ihania, voimaannuttavia ja kauniita hetkiä pienien ja suurten puutarhajuhlien parissa.
* kirja saatu
—
I had date night with my husband on our terrace. I collected some leaves and branches from the garden to decorate the table. And made some deli parmesan-rosemary-cookies from a book called Juhlapuutarha by Kati Jukarainen and Maria Kesänen. 💚🌿
—
/Sanna